Mela Verde, Warszawa
Chmielna 8, Śródmieście, 00-020 Warszawa
0 22 8266346
- Strona www:
- Wiesz o nadchodzącym wydarzeniu? Dodaj do Qype
Możesz zamieścić dowolną liczbę zdjęć.
Dodawanie plików video jest możliwe tylko dla kont premium.
7 recenzji miejsca Mela Verde w języku polski
Rewelka! Byłam tam kilkukrotnie, za każdym razem zamawiając coś innego. I wszystko było pyszne. Do tego przyjemna atmosfera, fachowa obsługa. Dobra miejsce na spotkanie z przyjaciółmi. Ale uwaga! Można się zasiedzieć... :)))
Najlepsza prawdziwa włoska pizza w Warszawie. Moje stałe miejsce spotkań z przyjaciółkami. Odwiedzamy regularnie, przy każdej możliwej okazji. Polecam! "Dzióbek" nie opada ;)
Muszę przyznać, że do Mela Verde trafiłem się z lekką obawą, bo niedawny tour po rzymskich restauracjach wyśrubował mój smak, gusta i wymagania. I co się okazało? Że w Mela Verde naprawdę się starają, przyrządzają wszystko na miejscu, anie wkładaja do mikrofalówki. Sos z gorgonzolą - głęboki, aromatyczny i pysznie wyważony! Pachnące pomidory w sałatkach, pasta fresca al dente w dwóch odmianach. Do tego całkiem ciekawa zupa rybna - na gęsto z dużą ilością wsadu frutti di mare, pomidorami i pokaźną ilością świeżej natki. Pizza lekka, chrupiąca, cieniutka, składniki bardzo nieprzeciętne. Jednym slowem: polecam to miejsce z ręką na sercu :).
Miałem przyjemność uczestniczyć w imprezie firmowej w Mela Verde. Jedzenie było baaaardzo dobre, pizza taka jaka powinna być - cienka z małą ilością składników i pysznym serem (to w końcu potrawa biednych). Wystrój też ok, parkiet spory, w łazienkach czysto, chociaż przy większej liczbie osób zaczyna się robić brudno po paru godzinach :) pracownicy jednak robią co mogą i śmigają z mopami :) Polecam to Miejsce.
Całkiem fajny lokal, ale po centrum W-wy spodziewałbym się czegoś fajniejszego. Narzekać nie ma na co, ale mogłoby być lepiej. Jedzonko dobre, ale bez szaleństw.
Zrecenzowane przy użuciu Google Android pobierz aplikację na Android
Jadam tu bardzo często i nigdy się nie zawiodlem polecam pizze z owocami morza oraz napój fresh. Pzdr
Doskonała włoska kuchnia z prawdziwego zdarzenia przygotowywana przez szefa kuchni i właściciela Włocha. Jest to restauracja wykwintna, warta swej ceny. Lokal ma 2 sale klimatyzowane oraz pub w podziemiach. Polecam prawdziwą włoską pizze z szynką parmeńską i pomidorkami koktajlowymi. W połączeniu z czerwonym winem po prostu 7 niebo!
polski