Pijalnia Czekolady Wedel, Kraków

5 13 Recenzji

Napisz recenzję
Śledź
Zamknij

Po co sledzić?

Śledź Pijalnia Czekolady Wedel i w pierwszej kolejności otrzymuj emaila z najświeższymi informacjami i aktualizacjami!

Kategoria:
Kawiarnie Kraków
Adres:

Rynek Główny 46, Stare Miasto, 31-017 Kraków

12 429 40 85

Więcej szczegółów:
zdjęcie: Caline
Dodaj zdjęcie
Zamknij

Możesz zamieścić dowolną liczbę zdjęć.

Dodawanie plików video jest możliwe tylko dla kont premium.

Dowiedz się więcej

qwiatek

Warszawa

22 recenzje

Recenzja miejca Pijalnia Czekolady Wedel dodana 27 Styczeń 2012

Jestem z Wawy, ale ten krakowski Wedel powalił mnie na kolana:)
Piękny, stylowy lokal,bardzo miła obsługa i ta czekolada:))) mniam
Miejsca do wyboru na “podwórku” albo na pieterku.
Polecam nie tylko łasuchom:)

Zdjęcie użytkownika: dwitaszczyk

dwitaszczyk

Częstochowa

12 recenzji

Recenzja miejca Pijalnia Czekolady Wedel dodana 31 Grudzień 2011

Jestem wielbicielem wszystkich Pijalni Czekolady Wedla, ale ta krakowska jest zdecydowanie moim numerem jeden. Wystrój trafia w sedno mojego gustu, piękne wnętrze w którym czuję się jak w żadnym innym lokalu. Pyszna kawa i czekolada a wszystko to zgodnie z piękną polską tradycją firmy Wedel. I klasą, której trudno doszukać się w innych lokalach.

Zdjęcie użytkownika: Tomasz

Tomasz

2 recenzje

Recenzja miejca Pijalnia Czekolady Wedel dodana 15 Grudzień 2010

Pyszna czekolada i miła obsługa, byłem tam z żoną. Polecam i zachęcam to miejsce.

Zdjęcie użytkownika: Piotrek

21 recenzji

Recenzja miejca Pijalnia Czekolady Wedel dodana 26 Lipiec 2010

Zrecenzowane przy użyciu iPhone pobierz aplikację na iPhone

5 gwiazdki za wystrój
4 za smak czekolady (gorzkiej)
3 za obsługę (w duzym tłumie turystów...chyba brakuje rąk do pracy)

Średnia zawyzylem do 4 *

Zdjęcie użytkownika: kruczyca

kruczyca

153 recenzje

Recenzja miejca Pijalnia Czekolady Wedel dodana 13 Kwiecień 2010

W samym centrum Krakowa znajduje się firmowa pijalnia czekolady Wedel. Pyszne slodkości, którymi można się rozkoszować na miejscu oraz zakupić w sklepiku do domu. Gustowne wnętrze z klimatem i bardzo przystępne ceny. Jedyny minus dużo turystów co zaburza kameralność miejsca, ale napewno są takie dni w roku kiedy jest spokojniej:)

Zdjęcie użytkownika: agatkamyk

agatkamyk

18 recenzji

Recenzja miejca Pijalnia Czekolady Wedel dodana 27 Marzec 2009

klasyczny wystroj i klimat- krzesla i sofy ze zlotymi oparciami oblożone czerwonym aksamitem. Wykwint i elegancja! Dodatkowe miejsca na piętrze, nieco bardziej anonimowe;) czekolada do picia w przeroznych smakach. mozna przychodzic przez okrągly rok,by moc zasmakowac w nich wszystkich! Dodatkiem moze byc male ciasteczko lub drobne pralinki. Ceny nieco wyzsze ale za jakos i tradycje treba zaplacic! kelnerki i kelnerzy w eleganckich strojach, fartuszkach pod kolor wnetrza kawiarni obsluza nas szybko o ile nie ma natloku turystow chcacych zakosztowac czekoladowej pasji. Jesli skusisz sie na nieco wieksza porcje czekoladowej rozkoszy z pewnoscia oslodzisz sie na pewien czas..;)

Zdjęcie użytkownika: Patriiciia

Patriiciia

42 recenzje

Recenzja miejca Pijalnia Czekolady Wedel dodana 19 Luty 2009

Słodko. Idealne miejsce na randkę. pierwszą i kolejną ;)
Czekolada słynie z podnoszenia poziomu endorfin, to pewnie dlatego.. Lokal jasny i przestronny z uroczą antresolą. Z głośników roznosi się dźwięk walca, poloneza.. oldscool :) i jaka czekolada.. Pralinki rozpływają się w ustach, profesjonalna obsługa, która zawsze doradzi deser na dobry nastrój. Jak najbardziej miejsce godne polecenia :) dzieci je uwielbiają. Ja też ;)

Zdjęcie użytkownika: anng

anng

75 recenzji

Recenzja miejca Pijalnia Czekolady Wedel dodana 4 Luty 2009

Świetne miejsce na odpoczynek i przede wszystkim pyszną gorącą czekoladę (zaryzykuje stwierdzenie, że najlepszą w Krakowie). Lokal w lecie oferuje swoim gościom ogródek, gdzie patrząc na krakowski plac rynkowy mogą delektować się aksamitnym smakiem niezwykle wyszukanej czekolady. W wewnątrz “pijalni” nabyć można równie ciekawe smakołyki jak i prezenty dla rodziny, która nie koniecznie jest z Krakowa.
Jest to również doskonałe miejsce do zrobienia wrażenia na swojej sympatii, zabierając ja na słodki gorący napój ozdobiony wiśniami, który podobno jest swoistego rodzaju najlepszym afrodyzjakiem.

Zdjęcie użytkownika: Ioanna87

Ioanna87

Wrocław

92 recenzje

Recenzja miejca Pijalnia Czekolady Wedel dodana 18 Styczeń 2009

W Krakowie w pierwszej kolejności zwiedza się Wawel, potem ogląda Kościół Mariacki a następnie idzie do Wedla odpocząć przy gorącej czekoladzie . Lokal z długą tradycją,wciąż zachowuje najwyższe standardy. Smaku słodkiego gęstego gorącego napoju po wyczerpującym dniu nic innego nie jest w stanie zastąpić. Niestety czekoladki, które mogą być fajnym prezentem dla łasuchów spoza Krakowa, są dosyć drogie.Obsługa w stosownych strojach, na ścianach zdjęcia członków rodziny Wedel- wszystko to sprawia ,że przez moment czujemy się jakby czas stanął w miejscu,a codzienna pogoń na chwilę ustała.

Dodaj swoją recenzję miejsca Pijalnia Czekolady Wedel

Ile gwiazdek?

Pisz tak, jakbyś mówił do przyjaciela (w obecności swojej matki). Prosimy o nie umieszczanie spamu, autopromocji ani obraźliwego słownictwa.

*Pole obowiązkowe

MELDUNKI