Możesz zamieścić dowolną liczbę zdjęć.
Dodawanie plików video jest możliwe tylko dla kont premium.
Stary Browar
Poznań
- Adres:
Półwiejska 32, 61-888 Poznań
- Kontakt:
Wiesz o nadchodzącym wydarzeniu? Dodaj do Qype
| Zdaniem Qyperów |
16 Recenzji Stary Browar w języku polski
wielkie mega centrum handlowe w śródmieściu,pięknie położone ceny w markowych sklepach wiadomo nie na każdą kieszeń ale znajdziemy także coś dla siebie super architektura wnętrza gorąco polecam
4 recenzje
Stary Browar po prostu rządzi w Poznaniu. Oczywiście sklepy z wyższej półki, ale znajdzie się także coś tańszego. Sama architektura wnętrza podoba mnie się:P
Dodaj komentarz dodaj pierwszy komentarz do recenzji Stary Browar
Sam obiekt piękny, prezentuje architekturę najwyższych lotów, dopieszczony każdy szczegół, oferta handlowa też dobra, aczkolwiek w są centra handlowe w Poznaniu oferujące lepszą ofertę handlową np: Galeria Malta. Miejsce idealne do spędzania w nim czasu, niekoniecznie zakupów, panujący półmrok jest wg mnie niekorzystny, ale wszystko wynagradza wystrój. Obsługa w sklepach również bardzo dobra. Atutem centrum jest też galeria sztuki, w której można zobaczyć dzieła głównie sztuki współczesnej.
2 recenzje
Rewelacyjne miejsce do wycieczek zakupowych. Prawie każdy detal jest wypieszczony. Aż miło się robi na samą myśl pójścia do tej galerii. Bardzo imponujące i inspirujące miejsce.
Ostatnio ucieszyłam się z otwarcia sklepu z moją ulubioną odzieżą Versace.
Gorąco polecam
Dodaj komentarz dodaj pierwszy komentarz do recenzji Stary Browar
Kulczykom i Grobelnemu Poznaniacy powinni wybudować pomnik. Zamiast tego zawistnicy ciągali go po sądach bo mągł powstać skwerek z budką piwa dla meneli i wtedy by było w porządku czyli równo biednie, smutno i koszmarnie. A Stary Browar jest czymś czego zazdrości nam cała Polska. I słusznie.
Dodaj komentarz dodaj pierwszy komentarz do recenzji Stary Browar
zgadzam się z wami, zakupowo bezcenne miejsce, marki najróżniejsze, zawsze duży wybór i miejsce tak klimatyczne, żeby przysiąść na chwilę kawę wypić, że szok, w noym otwartym sklepie adidasa też była, wpisuje się w resztę browarowego asortymentu
Dodaj komentarz dodaj pierwszy komentarz do recenzji Stary Browar
Dziś w Browarze otwarty został pierwszy w Polsce adidas Originals Concept Store - nieźle, bo wcześniej najbliższy taki sklep był w Berlinie.
Dodaj komentarz dodaj pierwszy komentarz do recenzji Stary Browar
NO my w Toruniu takich nie mamyXD Hehe co najmniej 2 razy większy od największej galerii w Toruniu…ale i tak szału nie ma XD…ruchome schody O_O ehhe bajer…w poznaniu są teraz przynajmniej 3 takie galerie, choć pewnie to właśnie Browar jest najbardziej znany^^
Dodaj komentarz dodaj pierwszy komentarz do recenzji Stary Browar
Ostatnio bylem w Poznaniu w starym browarze i naprwade bylo super! Spedzilem tam caly dzien i wydalem duzo pieniedzy!
Dodaj komentarz dodaj pierwszy komentarz do recenzji Stary Browar
Stary Browar, ciekawe miejsce z ciekawą historią (mnie zaciekawiło). Duszą tego miejsca są łączenia dobrze zachowanych fragmentów historycznych z nowoczesnością.
Trochę historii… w owym centrum handlowym można znaleźć fragmenty starego browaru Huggera, którego historia sięga lat 40. XIX wieku.
Przy wejściu do Starego Browaru można zauważyć odrestaurowaną fasadę kamienicy, w której niegdyś mieszkała rodzina Huggerów, właścicieli browaru. Ciekawostką jest, że wstawione są tam oryginalne drzwi wejściowe pochodzące z 1905 roku.
Zachowano stropy w kształcie łuków i oryginalne kolumny.
Za rzeźbą Igora Mitoraja zachowały się oryginalne mury budynku lodowni. Kiedyś, gdy nie było lodówek, w tym miejscu składowano lód wycinany z rzeki Warty w czasie zimy. Potrzebny był do schładzania piwa, a dzięki przechowywaniu w trocinach starczyło go na tyle, by mógł wytrzymać do jesieni. Na dachu lodowni stały wielkie beczki, w których przechowywane było piwo.
Wychodząc na Dziedziniec Sztuki po lewej stronie, na miejscu dzisiejszego Piano Baru, widzimy dawną słodownię. Proces słodowania wykonywano w niej ręcznie, na tzw. klepiskach.
Przy słodowni znajdowało się serce browaru, czyli warzelnia.
Na Dziedzińcu Sztuki możemy także obejrzeć oryginalny komin i fragmenty kotłowni dawnego browaru. Tam wmurowana jest czołowa część kotła sprowadzonego do Poznania z Berlina w 1921 roku.
Po za częścią historyczną jest to świetne miejsce do robienia zakupów, pójścia do kina, do kawiarni czy na imprezę.
Sklepy, jest tu praktycznie wszystko, chociaż brak mojej ulubionej Calzedonii jest dużym minusem!!!
Ale trzeba pochwalić, że nawet uszczelkę do ekspresu można kupić (co jest dużą trudnością w Szczecinie) w jednym ze sklepów ze sprzętem tego typu.
Do dyspozycji klientów został przygotowany parking w którym jest jak chwalą 400 miejsc zlokalizowanych na trzy poziomowym parkingu naziemnym. Zauważyłam jednak, że w szczególnie oblegane dni jest to za mało, no i minusem jest fakt, że parking jest płatny.
Dodaj komentarz dodaj pierwszy komentarz do recenzji Stary Browar
Nie bez przyczyny to “miasto w mieście” uzyskało tytuł najlepszego centrum handlowego świata (8-12-2005 r. Gala Międzynarodowej Rady Centrów Handlowych w Phoenix w Arizonie). Stary Browar nie ma sobie równych, chcesz oderwać sie od rzeczywistości zajrzyj na Półwiejską, znajdziesz tu inny świat, inną rzeczywistość. Słodycz dla wielbicieli zakupów i marek z wyższych półek, ale i poszukiwaczy dobrego smaku. Gwarantuję niezapomniane wrażenia.
Dodaj komentarz dodaj pierwszy komentarz do recenzji Stary Browar
Byłam ostatnio w Starym Browarze pierwszy raz w życiu. Wrażenia, przede wszystkim smakowe, bezcenne! Duży wybór pysznych kaw i kawek w lokalach dostosowanych do zróżnicowanej klienteli. Na tle innych “mekk zakupowych” (tu ukłon w stronę Mike’a ;)) wyróżnia się atrakcyjną architekturą. Polecam!
Dodaj komentarz dodaj pierwszy komentarz do recenzji Stary Browar
Stary Browar zachwyca swoim wizerunkiem. Genialnie zaadoptowany budynek przemysłowy na potrzeby wspaniałej dla oka galerii handlowej. Zawsze mile odwiedzam tez Dom Handlowy i wyobrażam sobie jak było w tym budynku zanim zamieniono do na obiekt teraźniejszy. Poza tym ogormny wybór sklepow, kino i mnostwo innych atrakcji koncząc na najlepszym klubie poznańskim moim zdaniem, mianowicie SQ.
Dodaj komentarz dodaj pierwszy komentarz do recenzji Stary Browar
Z pewnością jest to galeria, która wyróżnia się spośród innych. Zaraz po wejściu w oczy rzuca nam się świetna rzeźba Igora Mitoraja, która ukierunkowuje nasze myślenie w stronę sztuki. Zakupy przestają być monotonne i zaczynamy rozglądać się w poszukiwaniu innych ciekawych elementów, których w Browarze jest niemało. Sklepy, jak sklepy, wszędzie to samo :) ale architektura wnętrza bardzo ciekawa.
Dodaj komentarz dodaj pierwszy komentarz do recenzji Stary Browar
Moim zdaniem Stary Browar jest obok Starego Rynku najbardziej reprezentatywnym miejscem w Poznaniu. Stary Browar ma bardzo ciekawą architekturę, jest to odrestaurowany, zmodernizowany i rozbudowany dawny browaru Huggera. Jest to budynek z czerwonej cegły.
Każdy może znaleźć coś dla siebie, galeria ta oferuje bardzo duży wybór sklepów, także tych ekskluzywnych. Można tam zrobić zakupy, zjeść, pobawić się w jednym z klubów. W budynku Słodowni znajduje się klub SQ, Browar Pub i Piano Bar. Hasłem tego miejsca jest „Gdzie życie spotyka się ze sztuką”, ponieważ w miejscu tym możesz nie tylko zrobić zakupy, pójść coś zjeść, pobawić się, ale także odwiedzić galerie, pójść na wystawę czy obcować z kulturą z dziedziny tańca, muzyki i filmu. Jeśli ktoś spytałby się mnie, jakie miejsce w Poznaniu polecam, z całą pewnością odpowiedziałabym, że Stary Browar.
Dodaj swoją recenzję miejsca Stary Browar
Miejsca w okolicy Stary Browar
Głośna samotność Ratajczaka 18, city centre, Poznań
![]()
Specjalistyczny sklep z mapami Ratajczaka 18, Centrum, Poznań
![]()
marchena: “W sklepie znajduje sie ogromna ilosc map, globusow i przewodnikow. Sklep jest praktycznie upchany Pracuja tam sympatyczni ludzie, ktorzy zawsze pom...” więcej...
polski